Vaher: õiguskomisjon ametiühingute sooviga ei nõustunud

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher.
Ken-Marti Vaher. Foto: Peeter Langovits

Eile õhtul ja täna varahommikul töölepinguseaduse muudatusi arutanud riigikogu õiguskomisjon ei nõustnud komisjoni esimehe Ken-Marti Vaheri sõnul ametiühingute sooviga 1. juulist kehtima hakkav seadus täies mahus edasi lükata.

«Ametiühingutel oli üks selge arusaam - lükata kõik edasi,» lausus Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Vaher täna Postimees.ee`le. «Sellega komisjon ei nõustunud, see tähendaks töökohtade kadu ja pankrottide lainet pärast 1. juulit.»

Töölepinguseaduse muutmise eelnõule esitatud ühtekokku 205 ettepanekut ning Vaheri sõnul jätkab komisjon nende läbivaatamist täna kell 13.30. «Lõpp on lähedal, usun, et kell 15-16 saame ühele poole ja homme oleme kenasti nende ettepanekutega riigikogu saalis.»

Vaher ütles, et täna hommikul olid komisjonis kuni kella 8ni ka ametiühingute esindajad eesotsas ametiühingute keskliidu juhi Harri Taligaga.

Töölepinguseaduse ja sellega seotud seaduste muutmine tuleb homme riigikogus teisele lugemisele ning ülehomme viimasele ehk kolmandale lugemisele.

Olulisemateks muutusteks on töötute uutest hüvitistest loobumine ning töötuskindlustmakse maksimummäära kergitamine 4,2 protsendi peale. Töötute uutest hüvitistest loobumisega loodab praegune Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) vähemusvalitsus kokku hoida 1,1 miljard krooni.

Just vaidluste tõttu töölepinguseaduse ja töötute hüvitiste üle ajasid Reformierakond ja IRL valitsusest minema sotsiaaldemokraadid.

Nii sotsid kui ka ametiühingud on soovinud, et koos uute hüvitiste kaotamisega tuleks 1. juulist kehtima hakkavas töölepinguseaduses muuta ka neid punkte, mis muudavad töötajate koondamise firmadele lihtsamaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles