Õiguskomisjon koguneb töölepinguseaduse muutmiseks kell 7 hommikul

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher.
Ken-Marti Vaher. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu õiguskomisjonis olid täna arutusel töölepinguseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse eelnõule esitatud muudatusettepanekud, mille käsitlemist jätkatakse homme kell 7 algaval komisjoni erakorralisel istungil.

Eelnõu puudutab töötute uutest hüvitistest loobumist ning töötuskindlustusmakse maksimummäära tõstmist.

Seadusele on esitatud üle 200 muudatusettepaneku ning neid on teinud valitsus, Keskerakond, Rahvaliit, Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE), kultuurikomisjon ning riigikogu liikmed Silver Meikar, Eiki Nestor ja Ken-Marti Vaher.

Tänasel istungil jõuti läbi vaadata õiguskomisjoni muudatusettepanekutena vormistatud valitsuse poolsed eelnõu täiendused.

Istungist võtsid osa ka sotsiaalminister Hanno Pevkur, Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees Harri Taliga, Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsiooni TALO esimees Ago Tuuling, Tööandjate Keskliidu tegevjuht Tarmo Kriis, samuti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, siseministeeriumi, päästeameti, politseiameti ning Kaubandus-Tööstuskoja esindajad.

Just vaidlused töölepinguseaduse üle said saatuslikuks Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning SDE valitsusele, sest üksmeelt muudatuste elluviimiseks ei leitud. Reformierakonna ja IRLi vähemusvalitsus ei taha, et 1. juulist jõustuksid töötute uued hüvitised ning näeb selles võimalust hoida kokku umbes 1,1 miljardit krooni.

Teisalt tahab valitsus tõsta töötuskindlustusmakse ülempiiri praeguselt 3 protsendilt 4,2 protsendini. Valitsusliidu plaan ongi seejärel kehtestada 4,2 protsendi suurune töötuskindlustusmaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles