IRLi Tartu linnapea kandidaadiks saab Tsahkna või Laurson

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tartumaa piirkonna eilsel üldkogul valiti uus juhatus ning arutati ka linnapea ja volikogu esimehe kandidaate, kandidaatide kinnitamine jääb aga uue juhatuse ülesandeks.

Eilsel üldkogul osutusid juhatusse valituks Peeter Laurson, Ene Ergma, Ennu Sepp, Jaak Aaviksoo, Tarmo Punger, Jüri Kõre, Margus Tsahkna, Argo Annuk, Jaanus Barkala, Kaspar Kokk ja Toivo Maimets, ütles IRLi kommunikatsioonijuht Gerrit Mäesalu Postimehele.

Uus Tartumaa piirkonna juhatus peab lähiajal valima Tartumaa piirkonna esimehe ja kinnitama Tartu linnapea ja volikogu esimehe kandidaadi. Tartu linnapea kandidaadiks on välja pakutud Margus Tsahkna ja Peeter Laurson ning volikogu esimehe kandidaadiks Mihhail Lotman.

Valimistoimkonna esimees Jaak Aaviksoo ütles Postimehele, et toimkond avaldas toetust Tsahkna kandidatuurile, ent kuna kandidaadiks tõusis ka Laurson, peab uus juhatus tegema lõpliku otsuse. Millal uus juhatus koguneb, ei osanud Aaviksoo öelda.

2009. aasta kohalikel valimistel kandideerisid Tsahkna, Laurson ja Lotman samuti Tartus, kogudes vastavalt 3988, 479 ja 126 häält. Järgmised kohalikud valimised toimuvad 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles