Savisaar-Toomast, Seppik ja Varek kuuluvad endiselt MTÜsse Demokraadid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilja Savisaar-Toomast
Vilja Savisaar-Toomast Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonna kunagised juhtpoliitikud, suvel Reformierakonda astunud Vilja Savisaar-Toomast, Ain Seppik ja Toomas Varek kuuluvad jätkuvalt mittetulundusühingusse Demokraadid, mille endised keskerakondlased mullu kevadel asutasid.

Mittetulundusühingu moodustasid Keskerakonnast välja astunud Rainer Vakra, Deniss Boroditš, Lembit Kaljuvee, Inara Luigas, Toomas Varek, Vilja Savisaar-Toomast, Kalle Laanet ja Ain Seppik eelmise aasta mais ning kõik nad kuuluvad äriregistri andmetel siiani MTÜ juhatusse.

Varek ütles Postimehele, et võimalikku ühingust väljaastumist ei ole Reformierakonnaga ühinenud MTÜ liikmed veel otsustanud. «Sügisel tehakse kindlasti teatud otsused. Ei ole mul olnud mõtteid, et üksi hakata otsuseid tegema,» lausus ta, pidades ühingust lahkumist siiski võimalikuks.

Ühingut juhtiv Rainer Vakra kinnitas samas, et isegi kui juhatuse liige astub mõnda erakonda, saab ta kuuluda jätkuvalt MTÜsse ja selle juhatusse. «Tegemist ei ole ju täna erakonnaga, vaid organisatsiooniga, mis ka lähtuvalt põhikirjast seisab selle eest, et Eestis teha asju paremini, kui neid siiani on tehtud,» lausus ta.

Sama küsimust arutati tema sõnul ka MTÜ üldkoosolekul, kus otsustati, et mõttekojana jätkatakse tegevust ka siis, kui liikmed otsustavad eri parteidega ühineda. «Seda me pikalt oma liikmetega arutasime ja leppisime üldkoosolekul kokku, et MTÜ jätkab tegutsemist MTÜ Demokraatide nime all, mis tähendab näiteks ka seda, et demokraatide ühendus riigikogus arutab MTÜ liikmetega läbi olulisemaid küsimusi. Mõttekoda ja tagasisidering on kindlasti täna meil olemas,» ütles Vakra.

Tema sõnul on MTÜ-l umbes poolsada liiget ning seni pole keegi ühingust lahkunud. «Kuna kõik inimesed on sinna vabatahtlikult tulnud sooviga anda oma mõtteid ja häid ideid Eesti ühiskonna paremaks muutmiseks, siis ma ei näe küll mitte mingit põhjust, miks me peaksime selle ära lõpetama. Pigem vastupidi,» lisas ta.

Euroopa Parlamenti kuuluv Vilja Savisaar-Toomast ühines Reformierakonnaga juunis, Tallinna linnavolikogu liige Ain Seppik ja Rakvere linnapea Toomas Varek aga äriregistri andmetel juuli keskel. Osa demokraatide liikmeid kandideerib kohalikel valimistel ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna nimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles