Keskerakond teab, et riigikohtus mandaatide jaotus ei muutu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige esmasemate tulemuste järgi sai Keskerakond kolm mandaati, hiljem taandus see siiski kaheks. Pildil erakonna esimees Edgar Savisaar head tulemust peopaigas seinale maalimas.
Kõige esmasemate tulemuste järgi sai Keskerakond kolm mandaati, hiljem taandus see siiski kaheks. Pildil erakonna esimees Edgar Savisaar head tulemust peopaigas seinale maalimas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Keskerakond teab, et vabariigi valimiskomisjoni otsus tunnistada kahes ringkonnas kehtivaks ka ühe templiga sedelid vaidlustamine riigikohtus ei muuda mandaatide jaotust.


Keskerakond kaalub vaidlustada riigikohtus valimiskomisjoni otsuse tunnistada kehtivateks Valgamaal Palupera vallas 137 ning Tallinnas Mustamäel 48 ühe pitsatiga sedelit. Keskerakonna hinnangul on tegu seaduserikkumisega, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Selle vaidluse sisu on ju tegelikult see, kas lähtuda formaalselt seaduse nõudest, või vabariigi valimiskomisjon lähtus siiski sisuliselt valija tahtest,» rääkis valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul. «Sest kujutage ette, kui formaalse ametniku rikkumise tõttu terve jaoskonna täis valijate hääli nii-öelda läheb kaduma. Me leidsime, et see oleks liiga lihtne otsus - formaalsest kriteeriumist lähtuda.»

«Kui seadus ütleb, et kehtiv on sedel sellistel tingimustel, kui tal on kaks templijäljendit, siis kes on Heiki Sibul, et ta seaduse mõtet enda tahtsi tõlgendab?» küsis Keskerakonna aseesimees Kadri Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles