Europarlamendi valimiste korraldamine maksis üle 30 miljoni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Euroopa Parlamendi valimiste korraldamiseks kulus vabariigi valimiskomisjoni eelarvest 31 miljonit krooni.

Suurem osa sellest ehk 26 miljonit moodustasid eraldised maakonnakomisjonidele, jaoskonnakomisjonidele ja välisministeeriumile, ütles riigikogu pressi- ja infoosakonna juhataja Tõnu Kaljumäe.

Valimiste maakonnakomisjone oli valimistel kokku 17 - igas maakonnas üks ning lisaks eraldi Tallinna ja Tartu linna valimiskomisjonid. Jaoskonnakomisjone oli kokku 627.

Ülejäänud osa keskvalimiskomisjoni valimiste korraldamise kuludest läks tarkvaraarendusele ja jooksvate kulude katteks, näiteks hääletamissedelid ja muu selline.

Lisaks keskvalimiskomisjonile kulus Euroopa Parlamendi valimiste korraldamiseks raha ka siseministeeriumi eelarvest, mis läks valijakaartide saatmisele ja valijate nimekirjade koostamisele.

Europarlamendi valimised toimusid Eestis eelmisel pühapäeval, 7. juunil. Ametlikult väljakuulutamata valimistulemuste järgi sai Keskerakond europarlamendis kaks, Reformierakond ühe, Isamaa ja Res Publica Liit ühe ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond ühe koha. Euroopa Parlamenti pääses ka üksikkandidaat Indrek Tarand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles