Juulis jäid parteide toetusprotsendid eelmise kuu tasemele

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige populaarsema partei tiitlit hoidis juulis sarnaselt eelmise kuuga Keskerakond.
Kõige populaarsema partei tiitlit hoidis juulis sarnaselt eelmise kuuga Keskerakond. Foto: SCANPIX

Kõige populaarsema partei tiitlit hoidis juulis sarnaselt eelmise kuuga Keskerakond, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Emori üle-eestilisest 899 vastajaga küsitlusest, kirjutab ERR Uudised.

Keskerakond toetas Emori viimases küsitluses 28% vastajatest, SDE-d toetas 26%, Reformierakond 24% ja IRL-i 14% vastanutest. Juulis erakondade eelistuse proportsioonid võrreldes juuniga ei muutunud.

Mullu samal ajal toetas Keskerakonda 22%, SDE-d 25%, Reformierakonda 34% ja IRL-i 15% vastanutest.

Neid, kel eelistus puudus, oli juulis 46% (juunis 44%). Opositsioonierakondade kogutoetus oli juulis 54% ning võimuparteidel 38%.
Parlamendivälistest erakondadest kogus Konservatiivne Rahvaerakond 2%, Rohelised 3% ja Iseseisvuspartei ja Kristlikud Demokraadid 1% toetust.

Emor küsitles 25. juulist kuni 24. juulini 899 valimisealist kodanikku vanuses 18+. Emor esitab andmed vaid neist vastajatest, kel on olemas erakondlik eelistus. See muudab reitinguprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles