Sibul: riigikohtu otsus valimistulemusi ei mõjuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Sibul
Heiki Sibul Foto: Mihkel Maripuu

Vabariigi valimiskomisjoni esimehe Heiki Sibula sõnul riigikohtu otsus eile kinnitatud valimistulemusi ei mõjuta.

Sibul ütles ERR raadiouudistele, et isegi kui riigikohus peaks otsustama, et vabariigi valimiskomisjon otsustas midagi valesti, ei mõjuta see valimistulemusi.

Riigikohtul on esitatud kaebuste lahendamiseks aega 7 tööpäeva.

Keskerakond kavatseb riigikohtusse kaevata valimiskomisjoni eilse otsuse tunnistada kehtivaks mitmed esialgu kehtetuks tunnistatud Valgamaal ja Tallinnas antud hääletussedelid.

Heiki Sibul ütles ERR raadiouudistele, et viimastest Euroopa Parlamendi valimistest on mõndagi õppida. «Häälte ülelugemine, mis mitu korda toimus, andis meile õppetunni, kui tähtis on sedelit korrektselt täita, et seda ei oleks võimalik mitmeti tõlgendada,» selgitas Sibul.

Ta lisas, et oma otsus tuleks kirjutada väga selgelt, või kui inimene on ühe sedeli rikkunud, saab ta küsida uue. «Siis ei pea hääletustulemusi mitu korda muutma, olenevalt sellest, kuidas keegi konkreetset sedelit hindab,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles