Savisaar: käibemaksu tõus on Eestile kahjulik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar hoiatas laupäeval Põltsamaal erakonna volikogu koosolekul valitsust käibemaksu tõusu eest, mis on tema sõnul riigile kahjulik samm.

«Kavandatud maksutõus on läbimõtlematu ja kahjulik. Käibemaksu tahetakse suurendada kahe protsent võrra, mõtlemata sellele, et Lätis ja Leedus tõi säärane samm kaasa mitte midagi muud kui käibe languse. Täiendavat raha sellest riigikassasse ei laekunud,» ütles Savisaar.

Tema sõnul ei ole vaja kolm korda järjest ühe ja sama reha peale astuda.

«Lätlased proovisid, ei läinud õnneks, seejärel tegid katse ka leedulased, kuid sama negatiivsete tulemustega. Kas nüüd peame ikka ka meie proovima?» küsis ta.

Keskerakonna esimehe sõnul on roheliste toetus Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu koalitsiooniga toonud kaasa kavandatust suurema hinnatõusu.

«Toasooja- ja kütuseaktsiisi oli esialgu plaanis tõsta viis protsenti, nüüd on see kahekordistunud, sest see on roheliste häälte hind. Ka keskkonnatasude tõstmine minimaalselt kaks pool korda ja maksimaalselt viis korda toob hinnatõusu. Tavatarbijale tähendab see kasvavaid elektri-, kütte-, prügi- ja veearveid. Virumaa tootjatele aga seda, et Eestis ei pruugi enam olla üldse otstarbekas tootmisega tegeleda ja veel tuhanded inimesed võivad kaotada töö,» ütles Savisaar.

Savisaar kutsus ka üles mitte kehtestama töölepinguseadust valitsuse väljapakutud kujul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles