Keskerakond kaotas Tallinnas korduslugemisel 43 häält

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalike omavalitsuste valimised on Eestis 18. oktoobril.
Kohalike omavalitsuste valimised on Eestis 18. oktoobril. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Keskerakond kaotas reedel Tallinna valimiskomisjonis toimunud häälte korduslugemise käigus 43 häält ning sotsiaaldemokraadid kuus häält.

Tallinna valimiskomisjoni andmetel jäi Keskerakonnale antud häälte lõplikuks arvuks Tallinnas 42 850 ning sotsiaaldemokraatidele antud häälte arvuks 6771.

Korduslugemine andis Tallinnas ühe hääle juurde Isamaa ja Res Publica Liidule ning ühe Indrek Tarandile.

Keskerakond kaotas reedel Ida-Viru maakonna valimiskomisjonis toimunud häälte korduslugemise käigus neli häält, sotsiaaldemokraatidele antud häälte arv jäi samaks.

Ida-Viru valimiskomisjoni esimees Eve East ütles BNSile, et valimiskomisjon tühistas neli Keskerakonnale antud häält, kuna valimissedelile kirjutatud numbreid oli parandatud.

Pärast häälte korduslugemist jäi Keskerakonnale Ida-Virumaal antud häälte lõplikuks arvuks 18 595 ning sotsiaaldemokraatidele antud häälte arvuks 814.

Tallinna ja Ida-Viru maakonna valimiskomisjon saatsid reedel hääletussedelid pärast ülelugemist keskvalimiskomisjonile.

Keskerakonnale ja sotsiaaldemokraatidele antud häälte ülelugemine algas reede hommikul ka Tallinnas ning õhtupoolikul see veel kestis.

Keskerakonna taotlusel vaatas valimiste keskkomisjon üle 1963 kehtetuks tunnistatud hääletussedelit ja tuvastas reedel nende hulgas üheksa kehtivat.

Praeguste tulemuste järgi sai Keskerakond pühapäeval toimunud europarlamendi valimistel kaks, Reformierakond ühe, Isamaa ja Res Publica Liit ühe ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond ühe mandaadi. Europarlamenti sai ka üle 100 000 hääle kogunud Indrek Tarand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles