Lääne-Viru reformierakondlased valivad Ojulandi asemele uue juhi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Aadel
Leo Aadel Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Reformierakonna Lääne-Viru maakonnaorganisatsiooni juhatus koguneb esmaspäeval, et valida organisatsioonile juunis parteist välja heidetud Kristiina Ojulandi asemele uus juht.

Organisatsiooni juhatusse kuuluv Leo Aadel ütles Postimehele, et uus esimees valitakse esmaspäeva õhtul maakonnaorganisatsiooni juhatuse liikmete seast. «Meil tuleb seal kindlasti see valik omavahel ära teha ja ega me siis enne ei saa ruumist väljuda, kui valge suits tõuseb,» lausus ta.

Samal koosolekul tutvuvad juhatuse liikmed tema sõnul ka uue arendusjuhi Katrin Kuusemäega, kelle partei peakontor on juba tööle võtnud.

Reformierakonna juhatus heitis juuni algul maine kahjustamise pärast parteist välja aastaid Lääne-Viru maakonnaorganisatsiooni juhtinud eurosaadik Kristiina Ojulandi, kes aukohtu hinnangul organiseeris petuskeemi Lääne-Virumaal. Sisevalimistel häältega manipuleerimise üles tunnistanud Lääne-Viru arendusjuht Taimi Samblik astus parteist välja omal soovil vahetult enne juhatuse kogunemist.

Pettustega seostati ka Lääne-Viru maavanemat Einar Vallbaumi, kuid tema väljaheitmist ei pidanud aukohus vajalikuks. Juuni keskel teatas ta, et on otsustanud erakonnast siiski lahkuda.

Partei sisevalimispettusi uurinud töörühm tuvastas kokku 39 hääletuspettuse juhtumit Lääne-Viru, 24 Viljandi ja kaheksa Võru maakonnas. Erakonnast astusid pettuste tõttu välja ka Võrumaa ja Viljandimaa arendusjuht, kes samuti tunnistasid üles häältega manipuleerimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles