Tarand soovib õiguskantslerilt hinnangut rahvusringhäälingu käitumisele

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Kalev Lilleorg/Naisteleht

Õiguskantsler on alustanud menetluse Indrek Tarandi avalduses, milles ta palus kontrollida, kas rahvusringhäälingu tegevus Euroopa Parlamendi valimistele registreeritud kandidaatide ETV ekraanile jõudnud «Valimisstuudio» valimisdebattidele kutsumisel oli vastavuses seaduste ja põhiseadusega.

Lisaks palus Tarand kontrollida, kas rahvusringhäälingu nõukogu otsusega kinnitatud Euroopa Parlamendi 2009. aasta valimiskampaania kajastamise korra vastav punkt on kooskõlas võrdse kohtlemise põhimõttega, teatas õiguskantsleri büroo pressiesindaja Jaana Padrik.

Samuti vaidlustas Tarand Euroopa Parlamendi valimise seaduse nende sätete vastavuse põhiseadusele, mille alusel antakse üksikkandidaatidele registreerimisnumbrid pärast erakondade kandidaatide nimekirjadele numbrite andmist, mistõttu kantakse üksikkandidaadid ka kandidaatide koondnimekirja pärast erakondade nimekirju.

Õiguskantsler pöördus valimiskampaania kajastamist puudutavates küsimustes selgituste saamiseks rahvusringhäälingu juhatuse esimehe, rahvusringhäälingu nõukogu esimehe ning kultuuriministri poole. Õigusliku seisukoha kujundab õiguskantsler pärast selgitustega tutvumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles