Sotsid nõuavad Keskerakonna häälte ülelugemist

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi valimiste häälte lugemine.
Euroopa Parlamendi valimiste häälte lugemine. Foto: Elmo Riig

Sotsiaaldemokraatlik Erakond esitas täna keskvalimiskomisjonile taotluse, milles nõuab europarlamendi valimistel Tallinnas ja Ida-Virumaal Keskerakonnale antud häälte ülelugemist.

Erakonna peasekretäri Randel Läntsi sõnul on sotsiaaldemokraadid huvitatud, et lõplik valimistulemus kajastaks võimalikult täpselt valijate tahet, mille aga korduvad häälte ülelugemised on kahtluse alla seadnud.

«Teisipäevane häälte kontrollimine Tallinna linnavalitsuses ei jätnud kuidagi muljet ausast ja läbipaistvast protseduurist. Ida-Virumaal oli ka eelmistel riigikogu valimistel häälte lugemisel palju segadust. Seepärast soovime, et  kindluse mõttes loetakse seal hääled üks kord veel üle,» selgitas Länts.

Tema väitel on üheks sotsiaaldemokraatide taotluse põhjuseks ka Keskerakonna asjaajamine.

«Meile ei meeldi, kuidas Keskerakond järjekindlalt alavääristab riiklikke institutsioone ning vastandab Tallinnat ja Narvat Eesti riigile,»  rääkis Länts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles