Reinaas: suvi aitab Savisaart

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Reinaas
Marek Reinaas Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna esimehel Edgar Savisaarel aitab võla- ja honorariskandaali üle elada selle ajastus – suvel kõik puhkavad, mistõttu on surve väiksem, leiab meediaekspert Marek Reinaas.

«Loomulikult elatakse suveperioodil toimunud skandaalid rahulikumalt üle, sest inimesed jälgivad suvel vähem meediat, võtavad vähem seisukohti ja kui on ilus ilm, siis on ka leebemad,» ütles ta ERR Uudistele.

Sarnane põhimõte kehtis Reinaasi sõnul ka teiste suviste skandaalidega, näiteks eelmise suve Silvergate'i puhul. «Hästi klassikaline arusaam kampaaniatest või poliitilise reitingu jälgimisest on see, et kui suvi on mingil sellisel skandaalil vahel, siis üldjuhul inimesed seda enam sügisel väga ei mäleta,» lisas ta.

Eelmiste valimiste ajal nn valimiste valvurite ridadesse kuulunud Reinaas pidas ka reaalseks, et kuigi mitu järjestikust üksikskandaali suudab ajapikku inimeste hoiakuid muuta, ei mõjuta praegune Edgar Savisaare võlga ümbritsev segadus tema toetajanumbreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles