Häälte ülelugemine pole mandaatide arvu muutnud

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi valimiste häälte ülelugemine Tallinnas.
Europarlamendi valimiste häälte ülelugemine Tallinnas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Vabariigi valimiskomisjon on Euroopa Parlamendi valimistel antud hääli lugenud tänaseks kõikjal Eestis mitu korda üle lugenud, kuid valimistel saadud mandaatide arvu ei ole see muutnud.

Mõnedes kohtades on hääli üle loetud kolm, mõnel pool koguni neli korda, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kõik taotlused häälte kontrollimiseks on teinud Keskerakond, praegu on valimiskomisjoni menetluses veel üks taotlus, kus nõutakse kõigi kehtetute sedelite ülelugemist.

Põhjus, miks Keskerakond taotleb häälte ülelugemist peitub viimases mandaadis, mille saatus otsustati väga napi häältearvuga.

Keskerakonna taotlused häälte ülelugemiseks on kantud erinevast loogikast - osades maakondades on taotletud kõikide häälte ülelugemist, osades aga sotsiaaldemokraatide või ka üksikkandidaat Martin Helmele antud häälte ülelugemist.

Helmele antud häälte ülelugemise põhjuseks on tema kandideerimisnumber 114, Keskerakonna oma oli 104.

Täna on teatanud ka enam kui 100 000 häälega Euroopa Parlamenti valitud Indrek Tarand, et kaalub häälte ülelugemise nõudmist nii Ida -Virumaal kui ka Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles