Randpere: Savisaare honorari juured võivad peituda mõnes Tallinna tehingus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaare raamatu «Tõde Eestist» esitlus Solarise Apollos.
Edgar Savisaare raamatu «Tõde Eestist» esitlus Solarise Apollos. Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakonna Tallinna piirkonna juhi Valdo Randpere hinnangul võib Edgar Savisaare hiigelhonorari jutt ja laenu kustutamine olla seotud mõne Tallinna linnavalitsuse tehinguga.

Randpere pidas ERR Uudistega rääkides üllatavaks, et Eesti uurimisorganid ja uurivad ajakirjanikud ei ole tulnud Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare laenu kustutamisega seonduva selgitamiseks mõttele teha väike ekskursioon ajaloos tahapoole.

«Võiks minna mitte väga kaugele, võib-olla ainult poole aasta kaugusele ja vaadata, milliseid Tallinna linna rahaga tehtud tehinguid võiks pidada Tallinna maksumaksjatele erakordselt ebatulusaks ja kellelegi teisele väga kasulikuks,» arutles Randpere.

«Siis võiks hakata mõtlema edasi, kas äkki on see seotud sellega, et Tallinna linna nimel tehti mingi väga vähe kasumlik või väga kahjulik tehing, äkki tänutäheks selle eest, et keegi kustutas kellegi laenu,» pakkus Randpere.

«Ma olen üllatunud, et kõik räägivad siin mingist Peter Keiserist või honoraridest, aga iseenesest ma pean ütlema, et mõnda aega tagasi tegi Tallinn selliseid imelikke tehinguid, mis linna maksumaksjale kindlasti kasumlikud ei olnud, juba siis ootasin ma, millal see tagasimakse tuleb, millal see tasumistund on, siin ta oli siis,» lisas ta, märkides samas, et ei ole uurimisorgan ega saa midagi kindlalt väita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles