Vilja Savisaar: inimesed on liialt erakondade vastu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar ja Vilja Savisaar teel valima, taustal Edgar Savisaare nõunik Moonika Batrakova.
Edgar ja Vilja Savisaar teel valima, taustal Edgar Savisaare nõunik Moonika Batrakova. Foto: Liis Treimann

Inimesed on praegu liialt erakondade vastu, sest samastavad neid valitsuserakondade läbikukkumisega, leiab europarlamenti valitud keskerakondlane Vilja Savisaar.

«Kui kõik oli majanduses hästi, siis said ka parteid valitsuses hästi hakkama ja nende reitingud olid enam-vähem, aga nüüd, kui on raske, ju vist inimesed ei ole rahul selle poliitikaga, mida valitsuserakonnad on ajanud,» põhjendas Vilja Savisaar intervjuus ERRi uudisteportaalile, miks üksikkandidaat Indrek Tarand kogus valimistel pea sama palju hääli kui Keskerakond.

Savisaare sõnul on ta europarlamendi valimistulemustega siiski kahtlemata rahul, sest võrreldes eelmiste valimistega 2004. aastal sai erakond ühe koha juurde ning kolme mandaadi saamisest jäi puudu vähem kui 100 häält.

Indrek Tarandi edu kohta arvas Vilja Savisaar, et ta oli paralleelne kandidaat parempoolsetele erakondadele, kelles inimesed on pettunud.

«Ja see näitabki tegelikult suhtumist meie valitsuskoalitsiooni, kes minu arvates ülemaailmse majanduskriisi tingimustes pole suutnud võtta vastu kiireid otsuseid,» ütles ta, lisades, et ei näe siiamaani valitsuse poolt ühtegi konkreetset ettepanekut, kuidas toetada ettevõtjaid, et nad saaksid uusi töökohti luua.

Europarlamendi saadikuna lubas Vilja Savisaar olla vastu vastu otsustele, mis võivad piirata Eesti õigusi või riivata Eesti huve, ning tegelda kõigi küsimustega, mis on Eestile olulised, näiteks ka eelarve koostamise ja ühtse energiapoliitikaga.

Savisaar rääkis ka, et tema arvates ei ole Euroopa Liidu vanadele liikmesriikidele hea, kui mõned riigid on kehvema elatustasemega, sest need mõjutavad heaolu ka ülejäänud Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles