Riigikogu eksspiiker: Reiljan võiks lahkuda erakonnast ja riigikogust

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliidu endine juht ja eksminister Villu Reiljan.
Rahvaliidu endine juht ja eksminister Villu Reiljan. Foto: Priit Simson

Täna hommikul Kuku raadio saates «Ärataja» rääkinud riigikogu endine spiiker Ülo Nugis tegi eraldi pöördumise Rahvaliidu kauaaegsele juhile Villu Reiljanile, soovitades tal seniks, kuni kõik kohtuinstantsid läbitud riigikogust ja ka erakonnast lahkuda.


«Hea sõber Villu, astu nüüd erakonnast välja, lahku riigikogust ja käi läbi kõik kohtud. Ma loodan, et sa võidad ja siis võtame su avasüli tagasi,» sõnas Nugis.

Ta lisas, et vastasel juhul ei ole Reiljanil kohalikel valimistel midagi teha.

Euroopa Parlamendi valimiste tulemuste kommetaaris leidis Nugis, et Eestil on uues europarlamendis päris hea meeskond.

Esmalt avaldas ta kaastunnet Lätile, kes saatsid Brüsselisse kolm riigivastast. Seejärel avaldas Nugis tunnustust Keskerakonna juhile Edgar Savisaarele, kes tema sõnul on suutnud enda kontrolli alla saada Eestis tegutsevad venemeelsed tegelased ja annab neile vajadusel piitsa või präänikut.

Nugis avaldas arvamust, et europarlamenti valitud Keskerakondlane Vilja Savisaar ei pea Brüsselis pikalt vastu ja pereprobleemid toovad ta tagasi Eestisse. Indrek Tarandi kohta ütles Nugis, et ta on päris tubli noormees ning usub, et Tarand ühineb Brüsselis sotsidega.

Pühapäeval toimunud europarlamendi valimistel sai Eestist kaks kohta Keskerakond, ühe koha võitsid nii Reformierakond, Isamaa ja Res Publica Liit kui sotsid ning Euroopasse pääses ka üksikkandidaadina üles astunud Tarand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles