Ida-Virumaa valimistulemustega oli jälle segadus

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eesti valimistel on saanud halvaks tavaks segadused Ida-Virumaa valimistulemustega.

Ka eilsetel europarlamendi valimistel viibisid nelja Ida-Viru valimisjaoskonna tulemused mitu tundi, mistõttu nihkus lõplike valimistulemuste väljakuulutamine öösse. Ida-Viru maakonna valimiskomisjoni teatel olid sel korral viivituse põhjuseks uute inimeste vähesed kogemused ja andmeside probleemid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Täna lõuna paiku käis valimiste Ida-Viru maakonnakomisjonis häälte ülelugemine, komisjoni liikmed olid väsinud ja magamata. Eelmised kohalikud valimised tõid kaasa selle, et jaoskonnakomisjonide kogenud esimehed panid oma ameti maha ja nüüd juhivad jaoskonnakomisjone täiesti uued inimesed, kellel pole kogemust, tõdes maakonna valimiskomisjoni esimees Eve East.

«Ikkagi on see nende jaoks uus maailm ja tulemused on nüüd käes,» ütles East.

Kohtla-Järve 4. jaoskonna esimees Natalja Maksimova ütles, et nad edastasid andmed telefoni teel, sest neil oli probleeme internetiga, ja vabariigi valimiskomisjon pidi need infosüsteemi sisestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles