Rahvaliitu toetas vähem inimesi kui erakonnas liikmeid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi valimised 7. juunil 2009.
Europarlamendi valimised 7. juunil 2009. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eestimaa Rahvaliitu toetas Euroopa Parlamendi valimistel 8866 valijat, mida on selgelt vähem kui erakonna rohkem kui 10 000-inimeseline liikmeskond.

«Rahvaliit tunnustab Indrek Tarandi suurt toetust ning leiab, et see on selge sõnum kõigile erakondadele - rahvas näitas sellega, et ta soovib valida isikut, mitte erakonda,» nentis Rahvaliidu pressiesindaja Manuela Pihlap Postimees.ee'le.

Kindlasti tuleb erakonnal tema sõnul lähiajal valimistulemust analüüsida.

«Rahvaliidu ootused olid kindlasti kõrgemad, kui valimistel reaalselt saavutati. Samas peame me tõdema, et sel korral oli tegemist protestivalimistega. Üheltpoolt näitas rahvas oma suhtumist kinniste nimekirjade suhtes. Teisalt suhtumist valitsusse,» rõhutas Pihlap.

Rahvaliit keskendus nii oma platvormi koostades kui ka kampaanias ELi sisulistele teemadele, jättes kõrvale sisepoliitika. Kahjuks selline lähenemine nendel valimistel tema sõnul ei töötanud.

«Samas tuleb lisada, et Rahvaliidu lähenemine oli õige ja rahvale sümpaatne. Seda kinnitab Tallinna Ülikooli koostatud valimismasin, mille tulemuste kohaselt ühtis rahva arvamus kõige enam Rahvaliidu põhimõtetega,» rääkis Pihlap.

«Kohalikel valimistel on Rahvaliit olnud alati väga edukas. Oleme seisnud regionaalse tasakaalustatuse eest, st võimaldada elu igas Eestimaa nurgas. Kohalikud valimised on eelkõige isikuvalimised ning Rahvaliidul on üle saja omavalitsusjuhi,» oli erakonna pressiesindaja sügiseste valimiste peale mõeldes positiivsem.

«Me loodame, et nad suudavad end tõestada ka sügisestel valimistel. Kohalikel valimistel on oluline isikute reaalne panus kohaliku elu edendamisel, mitte reklaam,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles