Indrek Tarandi valimiskampaania maksis 40 000 krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand.
Indrek Tarand. Foto: Peeter Langovits

Indrek Tarand ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et tema valimiskampaaniaks kulus 40 000 krooni. Millise fraktsiooniga ta europarlamendis ühineb, on tal veel valimata.

«Minu kampaania kulutas 40 000 krooni, mis häälte arvuga suhestades teeb umbes pool krooni hääle kohta,» sõnas Tarand. «Samal ajal erakonnad, oletades tagasihoidlikult, et nad kulutasid enne kohalikke valimisi ainult poole riigieelarve toetusest, panid 45 miljonit selle asja alla,» lisas ta.

102 509 häält noppinud üksikkandidaat Indrek Tarand leidis Kuku raadiole antud intervjuus, et tema ja kunagise sotside esinumbri Toomas Hendrik Ilvese häältesaak (eelmistel europarlamendi valimistel sai Ilves 76 000 häält) ei ole «absoluutkaalus» võrreldavad, sest eelmistel europarlamendi valimistel oli ka väiksem valimisaktiivsus kui eile.

«Aga olen päris rõõmus, sest nagu sai märtsi lõpus lubatud, et minu eesmärgiks on mõtlevat inimest aktiviseerida ja tuua valimiskastide juurde need, kes sinna muidu ei läheks, see õnnestus ära teha.»

Fraktsioon, millega Euroopa Parlamendis ühineda, pole Tarandil oma sõnul veel valmis vaadatud. «Tuleb üle vaadata, mis nägu ja tegu üle-euroopalised tulemused on, võrrelda fraktsioone enda seisukohtadega ja otsida ühiseid pidepunkte,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles