Laar: IRL võib ühe mandaadiga rahul olla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar ütles pärast europarlamendi valimiste selgumist, et läks nii nagu arvata võis ning IRL võib ühe mandaadiga rahul olla.


Kui algselt oli teada, et Keskerakond sai kolm kohta, märkis Laar seepeale Keskerakonna suuredu kohta, et nende kolm kohta pole nii suur üllatus, vaadates protestivalimiste printsiipi.

Hiljem selgus, et Keskerakond sai siiski kaks kohta ning esialgu europarlamendist välja jäänud sotside esinumber Ivari Padar pääses siiski sisse.

Laar märkis, et kindlasti korjas üksikkandidaadina üle 100 000 hääle saanud üksikkandidaat Indrek Tarand hääli ära nii sotsidelt kui ka IRLilt. «Poliitika on ebaõiglane,» sõnas kogenud poliitik Laar seepeale.

Südaööl saabunud vabariigi valimiskomisjoni esialgsetel andmetel sai IRL 48 430 häält ning ühe mandaadi, mis tähendab, et europarlamenti läheb Tunne Kelam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles