Sotsioloog: õhtu intriigiks kujunevad väljajääjad

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi valimised 7. juunil 2009.
Europarlamendi valimised 7. juunil 2009. Foto: Liis Treimann / Postimees

Sotsioloog Andrus Saar leidis ETV valimisstuudios, et tänase õhtu suurimaks intriigiks kujuneb see, kas keegi suurtest erakondadest jääb europarlamendi ukse taha või mitte.

«Kindlasti kujuneb intriigiks see, kui keegi suurtest erakondadest, kellele on vähemalt ühte kohta prognooside järgi oodata, siiski parlamendist välja jääb,» sõnas Saar valimisstuudios.

Politoloog Rein Toomla lisas, et kindlasti on intriigiks ka üksikkandidaatide saatus. Ta ütles, et lisaks Indrek Tarandi häältesaagile jälgib ta huviga ka Dimitri Klenski tulemust ning kui Klenski koguks 3-4 protsenti häältest, siis «võiks selle pronkssõduri ükskord maha matta.»

Valimisaktiivsust hinnates leidis Saar, et tegelikult ongi ju ennustatud, et see tuleb 35-36 protsendi kanti, mida lubaksid eeldada teadaolevad andmed.

Toomla arvas, et kui valimisaktiivsuseks kujuneks 40 protsenti, mis pole üldse võimatu, siis võiksime selle näitaja üle juba uhked olla, sest see «oleks juba viisakas nn. Vana Euroopa riigi tulemus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles