Eestikeelne erilehekülg näitab kogu Euroopa valimistulemusi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi istungisaal Strasbourgis.
Europarlamendi istungisaal Strasbourgis. Foto: SCANPIX

Täna kell 19 avaneb eestikeelne veebilehekülg, kus saab jälgida Euroopa Parlamendi valimistulemusi kõigis liikmesriikides.

Alates kella seitsmest ilmuvad erilehele  esimesed ametlikud andmed, mis puudutavad valimistel osalemist. Valimistulemused riikide kaupa ilmuvad sinna alates kella 23-st.

Tulemused ilmuvad graafikuna, mille tegemisel lähtutakse praegusest Euroopa Parlamendi koosseisust ja nendest parteidest, kes seal on esindatud.

«Kõik parteid, kes praegu europarlamendis esindatud ei ole, jäävad rubriiki «Teised» ja neid on ilmselt palju,» rääkis Euroopa Parlamendi infobüroo juhataja Kadi Herkül tänasel pressikonverentsil. Ta tõi näiteks Rahvaliidu, millel praeguses europarlamendi koosseisus puudub oma esindaja.

Kõik seni parlamendis esindatud parteid jäävad graafikul esialgu seotuks oma endise grupiga. Välja arvatud need erakonnad, kes on ametlikult teatanud, et ei soovi uues koosseisus enam selles grupis olla, nagu näiteks Briti konservatiivid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles