Valijad lemmikparteile truudust ei murra

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alla Nikandrova on ka täna Edgar Savisaare poolt.
Alla Nikandrova on ka täna Edgar Savisaare poolt. Foto: Hanneli Rudi

Kuigi mõned parteid on viimastel nädalatel vahendeid valimata teinud aktiivset valimispropagandat, tunnistas enamik tallinlasi, et hääletavad oma senise lemmikpartei poolt.

«Mina olen sotside poolt, et oleks tasakaal ja ei kaldutaks ainult paremale, vaid oleks kõike,» sõnas Nõmme vanaproua Aino Lehis. Naine tunnistas, et on ka varasematel valimistel sotsiaaldemokraatide poolt hääletanud. «Kuigi ametiühingud on minu jaoks kauge asi, siis mulle nende mõttemaailm meeldib,» lisas ta.

Nõmme turul taimi müüv Merle Vainumaa tunnistas, et pole veel kindlalt otsustanud, kellele oma häält anda. «Aga arvan, et olen siiski Reformierakonna poolt. Ma olen kogu aeg nende poolt hääletanud, ei oskagi öelda miks,» sõnas ta.

IRLil kõige vähem vigu

Perega Piritalt Nõmme turule tulnud Tarmo Kattago ei teinud oma valimiseelistusest saladust ning lubas hääletada Isamaa ja Res Publica Liidu poolt.

«Olemasolevatest valikutest on see ainus, keda võiks valida. Kõigil on omad head ja vead, aga nendel on vigade osa väiksem,» põhjendas ta oma valikut.

Mehe sõnul oleks ta tahtnud hääletada Marko Mihkelsoni poolt ning loodab, et IRL saab kaks kohta ning ka tema lemmik pääseb europarlamenti.

Keskerakonna veendunud toetajad

Tehnikaülikooli valima läinud Alla Nikandrova aga tunnistas, et hääletab seegi kord Edgar Savisaare poolt.

«Ta teeb väga palju venelaste jaoks ja sellepärast hääletan alati tema poolt,» kinnitas naine. Mustamäelanna ei pelga oma häält andes enda sõnul ka seda, et Keskerakonna juht võiks Brüsselisse minna.

«Tal on väga hea asetäitja Merike Martinson ja seetõttu ma toetan kogu tema erakonda,» sõnas naine. Nikandrova sõnul aitas just Keskerakond ja toona lastehaiglas töötanud Merike Martinson leida ligi miljon krooni, mida oli vaja tema raskelt haige lapse operatsiooniks ning seetõttu on ta neile väga tänulik.

Samas valimisjaoskonnas hääletanud Valentina Hansing lubas samuti oma hääle anda Keskerakonna poolt, nagu ta varasematelgi aastatel on teinud.

Tarandi pooldajad

Seni Isamaaliidu poolt olnud Maire Suitso aga on täna otsustanud oma hääle anda parteitu üksikkandidaadi Indrek Tarandi poolt. «Ma lihtsalt usun temasse, ta on niisugune humoorikas ja tegija vend,» põhjendas naine oma valikut.

Ka ajateenija Meelis andis oma hääle täna Indrek Tarandile. «Tarand tundub väga mõistlik mees ja valimiskempluse ajal on teised endast suhteliselt halva mulje jätnud,» tõdes noormees ja lisas, et Tarand pole millegi väga halvaga silma jäänud.

Ajateenija sõnul pole tal oma tuttavatega rääkides jutuks tulnud, kelle poolt hääletatakse. «Pigem räägitakse sellest, kelle poolt ei tasu valida,» sõnas ajateenija ja täpsustas, et jutt käib Keskerakonnast.

Sotsid loodavad kahte kohta

Nõmme turul sisseoste teinud eurosaadik Katrin Saks lubas täna minna veidi hiljem hääletama, et uurida, kui palju on inimesi valimas juba käinud. Viimased viis nädalat mööda Eestit valimisreklaami teinud saadiku sõnul on enamik nendega kohtunud inimesi lubanud täna valima minna. «Ma loodan, et valimisprotsent tuleb seekord oluliselt kõrgem kui eelmine kord,» lisas ta.

Saksa sõnul on ta valimistuuri ajal rääkinud sadade inimestega ning tunnistas, et enamasti ei tunta huvi Euroopa Liidu tegemiste kohta. «Inimesi on põhiliselt huvitanud see, mis Eestimaal toimub, mis saab pensionidest ja töökohtadest,» selgitas Saks.

Oma erakonna tulemustest rääkides sõnas Saks, et on optimist ja loodab, et sotsid saavad vähemalt kaks kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles