Pärnumaa aktiivseimad valijad on Lavassaare vallas

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääletamiskabiinid Pärnus Koidula gümnaasiumis.
Hääletamiskabiinid Pärnus Koidula gümnaasiumis. Foto: Ants Liigus

Täna keskpäevase seisuga on Euroopa Parlamendi valimistel käinud Eestis hääletamas 206 423 hääleõiguslikku kodanikku, mis moodustab 22,7 protsenti nende üldarvust. Kõige kõrgem on seni olnud osalusprotsent Tallinnas (28,2 %), kõige väiksem Võrumaal (17,2 %).


Pärnumaal on keskpäevase seisuga hääletamas käinud 19,4 protsenti hääleõiguslikke kodanikke, mis on veidi vähem kui vabariigi keskmine osalus (22,7%).

Pärnumaa aktiivseimad valijad elavad Lavasaare vallas, kus valimas käinute protsent on ülekaalukalt 31,2, järgnevad Tootsi (26,57%) ja Saarde (20,7%) vallad.

Kõige vähem on valimas käinud Audru valla inimesed, kus 4244 hääleõiguslikust kodanikust on keskpäevaks valimas käinud vaid 634 inimest ehk 14,94% valijaist.

Maakonna valimiskomisjoni esimehe Rita Kosenkraniuse teatel ühtegi kaebust seni laekunud ei ole. „Tihti helistatakse ja küsitakse kodus hääletamise võimaluste kohta,“ märkis Kosenkranius.

Kui valija terviseseisundi või muu mõjuva põhjuse tõttu ei saa hääletada hääletamisruumis, võib ta taotleda hääletamist kodus. Selleks esitab valija oma elukohajärgsele jaoskonnakomisjonile kirjaliku taotluse hiljemalt kella 16ni.

Täna on kõik valimisjaoskonnad avatud kella 20ni. Valimispäeval saab hääletada üksnes oma kodukoha jaoskonnas. Täna toimub ka kodus hääletamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles