Kadri Simson: Emori uuringu tulemused ei tähenda midagi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakonna aseesimees ja riigikogu liige Kadri Simson ütles kommentaariks täna avalikustatud TNS Emori uuringu tulemustele, mis viitavad Keskerakonna võimalikule võidule Euroopa Parlamendi valimistel, et need ei tähenda midagi.

Oluline on see, millise otsuse langetavad homsetel valimistel Eesti inimesed, teatas Keskerakond.

Simsoni sõnul ei arvesta ka kõige viimased uuringutulemused paremerakondade viimase nädala kampaaniatega.

«Ma ei alahindaks Reformierakonna väga agressiivset ning negatiivset kampaaniat viimase nädala aja jooksul, mis on kindlasti nende toetajaid mõjutanud. Samuti võib iga televaataja veenduda, et IRL on teinud märkimisväärse panuse telereklaamidele ja ka sellega motiveeritakse valitsuse toetajaid valimistel endast märku andma,» ütles Simson. «Kõige tõeneäolisemalt on seis täiesti tasavägine ning valijaid üritatakse nende uuringutulemustega uinutada.»

Simsoni sõnul on õige Rahvusringhäälinule uuringutulemusi kommenteerinud ühiskonnateadlaste hinnang, et tegu on protestivalimistega.

«Need valimised on võimalus neile, kes usuvad, et vähemusvalitsusse kuuluvad erakonnad Reformierakond ja IRL ei ole Eesti juhtimisega hakkama saanud ning pole põhjust neid millegi eest kiita. Need valimised on võimalus neile, kes usuvad, et Andrus Ansipi valitsuse poliitika on ajale jalgu jäänud. Need valimised on võimalus selgelt märku anda, et nii Eestis kui Euroopas tuleb rohkem mõelda töökohtadele ja lõpuks ometi asuda tööle, et leida tee majanduskriisist välja,» ütles Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles