Valimiskomisjon arutas valimissedeli tembeldamata jätmist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskast.
Valimiskast. Foto: Silje Annuk.

Euroopa Parlamendi eelvalimistel kaebuse esitanud Tallinna valija Valentina Tammik saavutas selle, et valimisjaoskonna vea tõttu tembeldamata jäänud valimissedel saab templi alles pühapäeval.

Selline otsus tehti Tallinna valimiskomisjonis pärast valija ning valimisjaoskonna töötajate selgituste ärakuulamist, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ma küsisin, äkki peab mingi pitsat olema, tema istus edasi ja siis talle ilmselt meenus, ütles, jah, oleks pidanud olema pitsat, aga me avame täna õhtul ja siis ma saan pitsati panna,» rääkis Valentina Tammik.

«Proua tuli kasti juurde ja minul läks tähelepanu kõrvale, vaatasin vasakule ja sel hetkel pani proua sinna kasti,» rääkis valimiskomisjoni esimehe asetäitja Karin Pops. «Kindlasti ma ei väitnud seda, et õhtul avatakse.»

Küsimuses, kas valimisjaoskonna töötaja tõesti lubas, et urn samal õhtul avatakse, mis on seadusevastane, pooled kokkuleppele ei jõudnudki.

Tallinna valimiskomisjoni esimees Toomas Sepp langetas lõpptulemusena otsuse, et pühapäeva õhtul vaadatakse, kas eelvalimiste urnis on tõesti ainult üks templita ümbrik ja kui on, siis tunnistatakse see kehtivaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles