Üleskutse: teata ebaeetilistest valimistrikkidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi valimised.
Euroopa Parlamendi valimised. Foto: Liis Treimann

Postimees.ee kutsub oma lugejaid andma teada valimisega seotud vahejuhtumitest, mis võivad olla vastuolus hea valimistavaga või tunduda muus mõttes ebaeetilised.


Kas tead juhtumeid, kus valimiskampaanias eelistati teemadena lihtsust ja atraktiivsust ühiskondlikule olulisusele?

Kas tead juhtumeid, kus hirmutati valijaid ja üritati neid ära osta? Kas keegi õhutas rahvuslikku, sotsiaalset või rassilist vastuseisu?

Kas valimislubadused olid seotud europarlamendi pädevusega, keskendusid enam plaanitavale poliitikale, mitte mõne konkreetse isiku või grupi headele või halbadele omadustele? Kas rahaliselt hinnatava valimislubaduse puhul toodi välja nende maksumus ja tuluallikas?

Kas tead juhtumeid, kus valimiskulusid on rahastatud mujalt kui erakonna eelarve kaudu? Kas mittepoliitilised ametnikud osalevad kuskil tööajast erakondlikus valimiskampaanias? Kas ETV või Eesti Raadio diskrimineeris kuidagi mõnd erakonda? Kas avalikke vahendeid kasutati vaid tingimustel, mis on kättesaadavad ka teistele valimistel osalevatele erakondadele?

Oma vastused palume lisada selle loo kommentaaridesse. Küsimustele vastates palume oma seisukohti põhjendada, kasutades konkreetseid näiteid.

Hea valimistavaga saab tutvuda

siin

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles