Rohelised pakuvad eelarvekriisile lahendust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaeelarve arutelu.
Lisaeelarve arutelu. Foto: Lennat Rikk

Täna andis Erakond Eestimaa Rohelised (EER) fraktsioon üle oma ettepanekud 2009. aasta riigieelarve teise lisaeelarve eelnõude täiendamiseks.


Eestimaa Rohelised panevad ette maksubaasi osalist muutmist nii, et välditaks käibemaksu ja tulumaksu tõus ning jääb ära vajadus mitmele valitsuse poolt pakutud haldus-, haridus- ja sotsiaalvaldkonna kärbetele nagu Maksu- ja Tolliameti ning sisejulgeoleku haldusala palgakärped, tudengite õppelaenude kustutamise süsteemi kaotamine ja võimalik pensionide kärpimine, teatas roheliste fraktsiooni pressinõunik Katrin Mesilane.

Roheliste ettepanekud sisaldavad tema sõnul ka väga mitmeid konkreetseid meetmeid majanduse elavdamiseks ja uute töökohtade loomiseks. «Roheliste ettepanekute täies mahus arvestamisel langeb ära vajadus ka muuta äsja vastuvõetud Töölepinguseadust, mis saab rahulikult jõustuda 1. juulist nagu kokku lepitud ametiühingute, tööandjate ja valitsuse vahel,» kinnitas Mesilane.

Kompenseerimaks riigieelarve tulubaasis keskkonnakasutuse tasude ja aktsiiside osakaalu kasvu mõjusid vähekindlustatud elanikele, näeb Roheliste pakutav ette piisavas mahus kompensatsioonimeetmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles