Savisaar soovitas Tarandit valida

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand Keskerakonna valimispeol Salme kultuurikeskuses.
Indrek Tarand Keskerakonna valimispeol Salme kultuurikeskuses. Foto: Toomas Huik

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles eurokandidaatide raadiodebatis, et kui valijale miskipärast Keskerakonda valida ei kõlba, võib ta anda oma hääle üksikkandidaat Indrek Tarandile.


«Kes mingil põhjusel ei saa Keskerakonna ehk 104 poolt hääletada, no hääletage Tarandi poolt, midagi pole teha,» rääkis ta Vikerraadio «Valimisstuudio» saates.

Teema läks saates selle peale, et suured erakonnad võtavad Tarandit kui «suurt kolli», mispeale Savisaar teatas, et ei pea Tarandit «kolliks» ja teab teda väga hästi. Ta meenutas, et Tarand oli eelmistel Tallinna linnavolikogu valimistel sotsiaaldemokraatide linnapeakandidaat ja «igavene vahva võitleja».

Rahvaliidu esinumber Anto Liivat võrdles Tarandi toetamist inimeste kättemaksuga kinniste valimisnimekirjade kehtestamise eest ning väitis, et see tekitab suurtes erakondades paanikat.

Roheliste liider Marek Strandberg leidis aga, et pole õige Tarandist «kolli» teha.
«Räägitakse, et see on demokraatia proovikivi, kui üks inimene saab rohkem hääli kui erakonnad,» kirjeldas ta. Strandbergi väitel on see hoopis demokraatia võit, kui inimesel on võimalik valimistel üksi kandideerida ja ka reaalselt valitud saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles