Keskerakond tegi taas ettepaneku astmelise tulumaksu kehtestamiseks

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon esitas täna teisele negatiivsele lisaeelarvele ja sellega seotud eelnõule paarkümmend parandusettepanekut, millega muuhulgas on kavas kehtestada astmeline tulumaks ning taastada kõrghariduse riiklik koolitustellimus senises mahus.

Lisaks koolitustellimusele taastamisele on negatiivse lisaeelarve muutmisettepanekutes ka veel tudengite õppetoetuste ja matusetoetuste taastamine senisel moel ning kütuseaktsiisi tõusust loobumine.

«Parandusettepanekute rahalise katteallikana näeme eelkõige tulumaksumäära tõstmist 22 protsendi ning teise astme sisse viimist (33 protsenti alates 25 000 kroonist),» ütles fraktsiooni liige Kadri Simson. «Samuti peame õiglaseks vanemahüvitise ülempiiri langetamist.»

Rahvaliit soovis aga omapoolsete muudatusettepanekutega suurendada 50 miljoni krooni võrra omavalitsustele eraldatavaid vahendeid, säilitada põllumeestele senine toetus ning jätta õppelaenude süsteem kehtival kujul alles. Lisaks tegi erakond ettepaneku jätta puutumata matusetoetused.

Raha nende ettepanekute elluviimiseks peaks partei idee kohaselt tulema Eesti Energia dividendidelt, kust võetakse 150 miljonit krooni.

Rahvaliidu pressijuhi Manuela Pihlapi sõnul lähtus erakond muudatusettepanekute esitamisel sellest, mis koalitsioonikõnelustel Reformierakonna ja IRLiga oli kokku lepitud.

«Rahvaliit esitab esmalt oma ettepanekud ning püüab konstruktiivselt koostööd teha,» märkis ta. «Alles seejärel saame otsustada oma edasised tegevused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles