IRL liigutas Laari esimeheta jäänud rahanduskomisjoni

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar
Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar Foto: Raigo Pajula

Riigikogu juhatus kinnitas täna kolme Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) liikme komisjonivahetuse ning ühe muudatusena liikus IRLi esimees Mart Laar praegu esimeheta olevasse rahanduskomisjoni.

Laar lahkus riigikogu juhatuse otsusega väliskomisjonist ning asus rahanduskomisjoni liikmeks. Andres Herkel jällegi omakorda lahkus rahanduskomisjonist ja asus põhiseaduskomisjoni liikmeks.

Urmas Reinsalu aga lahkus põhiseaduskomisjonist ja asus keskkonnakomisjoni liikmeks.

Rahanduskomisjon jäi juhita sel nädalal, sest selle esimees Jürgen Ligi astus rahandusministri ametisse.

Rahanduskomisjoni ja selle esimehe üheks oluliseks tööpõlluks on riigieelarve ning Laar on eelarve muutmise ja kärpimise teemal sagedasti sõna võtnud.

Ühe võimalusena tähendab Laari minek rahanduskomisjoni seda, et ta saab selle esimeheks. Samas on rahanduskomisjoni juhi post Reformierakonna ja IRLi kokkuleppe kohalselt oravapartei post.

Ka Reformierakonna riigikogulaste seas toimus täna muudatus  - Taavi Rõivas liikus sotsiaalkomisjonist rahanduskomisjoni. Võimalik, et just Rõivasest saab rahanduskomisjoni uus juht.

Reformierakondlastest on rahanduskomisjonis veel Peep Aru ja Keit Pentus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles