Eesti eelhääletusprotsent on neli korda kõrgem kui Lätis

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti eelhääletusprotsent on neli korda kõrgem kui Lätis.
Eesti eelhääletusprotsent on neli korda kõrgem kui Lätis. Foto: AFP / Scanpix

Läti keskvalimiskomisjoni kinnitusel on Euroopa Parlamendi valimistel eelhääletanud 3,42 protsenti valijatest. Eesti vastav näitaja oli 14,3 protsenti.


Kui Eestis osales valimiskomisjoni teatel Euroopa Parlamendi valimiste eelhääletusel koos elektrooniliselt hääletanutega kokku 129 171 inimest, siis Lätis, kus europarlamendi valimistega samaaegselt toimuvad ka kohaliku omavalitsuse valimised, on valimas käinud 51 004 inimest, teatas Leta.

Kõige kõrgem on valimisaktiivsus Riias, sest seal on valimas käinud 19 601 inimest ehk 4,76 protsenti valimisõiguslikest kodanikest.

2005. aastal Lätis toimunud kohalike omavalitsuste valimistel käis esimesel kahel eelhääletuse päeval valimas 44 920 inimest ehk 3,17 protsenti valijatest.

Lätis toimub eelhääletus 3.-5. juunini. Läti omavalitsuste ja Euroopa Parlamendi valimised toimuvad 6. juunil.

Eestis käis eelhääletuse ajal hääletamas 70 502 valijat. Elektrooniliselt sai hääletada aga seitsmel päeval ja seda võimalust kasutas 58 669 valijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles