Valimistel on kehtivad vaid kandidaadi numbriga sedelid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Keskvalimiskomisjon loeb europarlamendi valimistel kehtivaks vaid kandidaadi numbriga hääletussedeleid, kandidaadi nimega hääletussedelid loetakse kehtetuks.

Vabariigi valimiskomisjon arutas seda küsimust 20. mail toimunud koosolekul ja otsustas, et juhul kui hääletussedelile ei ole kirjutatud erakonna registreerimisnumbrit vaid erakonna nimekirjas kandideeriva inimese nimi, tuleb lugeda hääletussedel kehtetuks.

Valimiskomisjon leidis, et sellisel juhul ei ole valija tahe üheselt arusaadav, teatas riigikogu kantselei valimiste osakonna juhataja Mihkel Pilving Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali vastavasisulisele järelepärimisele.

Enne 20. mail toimunud koosolekut oli valimiskomisjon seisukohal, et hääletussedeli võib lugeda kehtivaks ka juhul, kui sellele on kirjutatud registreerimisnumbri asemel kandidaadi nimi ning valija tahe on selgelt ja üheselt arusaadav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles