Reform kasutab sotsiaalministeeriumi üritust enda reklaamimiseks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömessi reklaamleht, mille tellis Reformierakond.
Töömessi reklaamleht, mille tellis Reformierakond. Foto: Keskerakond

Reformierakond tellis reklaamlehti, mis kutsuvad osalema sotsiaalministeeriumi korraldataval töömessil. Sotsiaalministri erakonna selline käitumine tuli ministeeriumile üllatusena.

Reformierakondlased jagasid Tallinnas lendlehti, kus kutsuti osalema tänasel töömessil. Lendlehe all on ürituse korraldajaks märgitud sotsiaalministeerium, kuid seal on ka Reformierakonna logo ja viide nende kodulehele.

«See tuleb meile täieliku üllatusena. Ministeerium ei ole seda reklaami tellinud,» tunnistas sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Eli Lilles, kui oli tutvunud Reformierakonna lendlehega.

Ta möönis, et reklaamitav üritus on küll nende oma, kuid täna toimunud töömess «Abiks tööotsijale» on korraldatud ministeeriumi tellimusel ning ei ole kuidagi seotud Reformierakonnaga. Ka ei ole ministeerium tellinud ega rahastanud Reformierakonna logoga töömessi «Abiks tööotsijale» reklaami.

Reformi juht kiidab tublisid noori

Reformierakonna peasekretär Kristen Michali sõnul ei ole neil sotsiaalministeeriumiga mingit kokkulepet selle reklaami tegemiseks.

«Meie noored soovivad aidata inimesi, keda huvitab töö leidmine. Reformierakond peab tähtsaks uute töökohtade loomist ja Töömessil on võimalik töötuks jäänutel leida uus töökoht või saad nõu sel teemal,» selgitas Michal.

Ta lisas, et jagatavatel flaieritel on kirjas ürituse korraldaja ehk sotsiaalministeeriumi nimi ning nemad lihtsalt soovitavad huvilistel sinna minna.

Ta polnud kitis erakonna noorte sellist käitumist kiitmast. Ka olevat tema hinnangul tegu selge alternatiiviga Keskerakonna poliitikale.

«Ajal, mil Klenski pooldajad ja paljud teised kogunevad Toompeale skandeerima «maha valitsus», on riik korraldamas üritust neile, kes abi vajavad. Iga inimese kohus on aidata neid, kes abi vajavad, ja selle kohta infot edastada. Kui meie noored seda tegid, siis tubli töö,» rõhutas ta.

Kui palju lendlehtede trükkimine maksma läks, ei osanud Michal öelda. See selguvat alles pärast kokkuvõtete tegemist.

«Ilmselt valdavalt paberi ja koopiate maksumus, ei enamat. Ehk umbes mõnituhat krooni,» pakkus ta. Arve tasutakse erakonna kassast.

Eksitakse valimiste hea tava vastu

 «Kui põhimõtteliselt on võimalik sellest lendlehest aru saada justkui oleks üritust korraldanud Reformierakond, siis loomulikult kõlab see nagu võõraste sulgedega ehtimisega,» tõdes reklaami asjatundja Marek Reinaas.

Ta tuletas meelde, et enamus erakondi, nende seas ka Reformierakond on alla kirjutanud valimiste hea tava leppele. «Selline käitumine on küll vastuolus selle hea tavaga, millega Reformierakond ühinenud on,» sõnas Reinaas.

«Kui vaadata seda, mis erakonnast on meil sotsiaalminister, siis ma arvan, et tegemist on ühe järjekordse näitega, kus nö enda valitsemisalas olevat ressurssi üritatakse oma erakonna reklaamimiseks ära kasutada,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles