Ansip tegi Ilvesele ettepaneku nimetada ministriteks Ligi ja Pomerants

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja president Toomas Hendrik Ilves.
Peaminister Andrus Ansip ja president Toomas Hendrik Ilves. Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip esitas president Toomas Hendrik Ilvesele ettepaneku nimetada rahandusministriks Jürgen Ligi ja siseministriks Marko Pomerants.

President Ilves kohtus täna Kadriorus peaminister Ansipiga, et arutada temaga sisepoliitilist olukorda ja valitsuse töövõimet, vahendas presidendi kantselei pressiesindaja.

«Kordan seda, mida olen varsti juba aasta vältel ikka öelnud: majanduskriisi tingimustes tuleb valitsusel ja parlamendil loobuda hoopis teises olukorras antud valimislubadustest ning tagada Eesti rahaline ja majanduslik toimetulek drastiliselt vähenenud sissetulekute ja suurenenud tööpuuduse tingimustes,» ütles president Ilves.

«Kokkuhoiumeetmete mõõdupuu saab olla üksnes eurole üleminekuks vajaliku eelarve puudujäägi kriteeriumi täitmine,» sõnas riigipea, lisades, et valitsusel tuleb lähiajal kindlustada, et Eesti poliitikat kujundab nii sellel kui tuleval aastal Eesti parlament ja valitsus, mitte aga IMF.

Kõneldes Eestis kujunenud vähemusvalitsusest, meenutas president Ilves, et vähemusvalitsuse püsimiseks on hädavajalik otsida oma otsustele riigikogus laiemat toetuspinda ning otsida tuge ka väljastpoolt parlamenti: teadlastelt, huvigruppidelt, ametiühingutelt.

«Loomulikult oleks Eestile parem, kui praeguses keerulises olukorras oleks meil stabiilne enamusvalitsus, kes saaks kavakindlalt Eestit kriisist välja tuua,» ütles riigipea.

«Kindel on ka see, et praegu lasub vastutus kujunenud olukorra eest neil erakondadel, kes vähemusvalitsuse moodustavad – Reformierakonnal ning Isamaa ja Res Publica Liidul. Ning loomulikult vastutab valitsuse töövõime eest peaminister,» rõhutas Ilves.

President Ilves kutsus peaministrit kaalutletud tegutsemisele rahvastikuministri ametikoha kaotamisel.

«Loodan südamest, et rahvastikuministri ametikoha kaotamine – kui valitsus peaks tõesti nii otsustama – ei tähenda, et valitsusliidu meelest on selles valdkonnas kõik asjad parimas korras. Lõimumise ja perepoliitika tööd peab keegi tegema ning ma ootan valitsuse järgnevaid samme selle ülesandega toime tulemiseks,» sõnas riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles