Michal: Pomerantsi siseministriks esitamine üllatas

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Marko Pomerants on mihkel iga töö peale.
Siseminister Marko Pomerants on mihkel iga töö peale. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali sõnul on natuke üllatav, et IRL ei esitanud Mart Laari siseministrikandidaadiks, kuid ta nimetas ka Marko Pomerantsi väga heaks valikuks.


«Eks ta natuke üllatav on, et erakonna esimees ei tahtnud neil vastutust võtta sellisel Eestile raskel ajal,» kommenteeris ta Postimees.ee'le IRLi eestseisuse tänast valikut.

Varem sotsiaalministrina tegutsenud Pomerants väärib Michali sõnul vaid kiidusõnu. «Ma ei tea ta sisejulgeoleku valdkonna tausta, aga Pomerants ministri ja inimesena on kahtlemata suhteliselt mõnus sell.»

Peasekretäri sõnul mõjub Pomerants valitsuse sisekliimale hästi. «Ta on kindlasti hea meeskonnamängija. Nii et pärituult purjedesse ja laululusti südamesse.»

Kommenteerides segadust Mart Laari siseministriks kandideerimisega ütles Michal, et tegu oli Ansipi mitteametliku ettepanekuga.

«Ma saan aru, et peaminister ja meie erakonna esimees soovis, et partnererakonna esimees oleks ka valitsuses. Eriti sellisel ajal, kus on vähemusvalitsus, võimaldaks see teha tööd kiiremini.»

Tema väitel saaks nii raskeid otsuseid rutem teha. «Eks ta natukene kahju on, et sihukesel hetkel ei tahtnud Laar tulla. Aga noh - mis siis ikka - eks igaüks ise teab, täiskasvanud inimesed.»

Ka IRLi peasekretäri Margus Tsahkna sõnul ei teinud Ansip neile ettepanekut Laar siseministriks esitada. Tema sõnul erakonna eestseisus Laari kandidatuuri ka ei arutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles