IRL tahab siseministriks Marko Pomerantsi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Peeter Langovits.

Isamaa ja Res Publica Liidu eestseisus esitas siseministrikandidaadiks praeguse riigikogu keskkonnakomisjoni esimehe Marko Pomerantsi.


Marko Pomerants ütles täna eestseisuses, et peab valitsuse liikmena esmatähtsaks valitsuskoostööd, mis tagab riigieelarve tasakaalu ja töökohtade säilimise ning uute tekke, teatas erakonna pressiesindaja.

«Eesti seisab silmitsi raskete oludega - ülemaailmne finantskriis, kasvav töötus; meie pered on keerulises seisus ning valitsuse peamine eesmärk on tasakaalustada riigieelarve. Selles olukorras on oluline ka meeskonnatöö valitsuses,» sõnas Pomerants.

IRLi peasekretär Margus Tsahkna põhjendas Pomerantsi eelistamist mehe varasema sotsiaalministrina töötamise kogemuse ja hea koostööoskusega. «Praeguses valitsuses on vaja eriti hoida ministrite koostööd ja ühtsust. Teine asi on see, et vähemusvalitus nõuab tõsist kogemust. Marko on olnud ju ka varem ja väga rasketel aegadel minister.»

Pomerantsi asemel tuleb riigikokku Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami.

Eestseisuses esitati lisaks Pomerantsile kandidaatideks parlamendisaadikud Tarmo Kõuts ja Ken-Marti Vaher ning Viimsi vallavolikogu liige Urmas Arumäe.

Meedias spekuleeriti varem lisaks Tarmo Looduse, Marko Mihkelsoni ja Urmas Reinsalu nimedega. Peaminister Andrus Ansip tegi erakonna pressiesindaja väitel eravestluses ettepaneku sellele kohale asuda IRLi liidrile Mart Laarile.

Tsahkna sõnul pole aga Reformierakond neile taolist ettepanekut teinud.

«Reformierakond ei ole teinud ettepanekut Mart Laarile saada siseministriks. IRLi eestseisus arutas neid kandidaate, kes olid esitatud erakonna seest, ja nende hulgas ei olnud Mart Laari.»

Eile leppisid paremerakonnad kokku, et rahandusministri koht läheb Reformierakonnale ja siseministri portfell IRLile.

Reformierakonna juhatus valis rahandusministri kandidaadiks praeguse riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Jürgen Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles