Peaminister pakub Mart Laari siseministriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peaminister Andrus Ansip tegi Mart Laarile ettepaneku hakata siseministriks ning Reformierakonna juhatus teatas, et tahab rahandusministriks Jürgen Ligit.


Reformierakonna pressiesindaja Toomas Viksi sõnul on Ansip Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) liidrile Laarile taolise ettepaneku teinud, kuid IRLi pressiesindaja Rauno Veri sõnul pole temani taoline informatsioon jõudnud.

Viks ei osanud täpsustada, kas ettepanek tehti täna või eile.

Veri ütles, et IRLi siseministri kandidaadi valib välja erakonna kell 13 kogunev juhatus ning selle peab kinnitama partei volikogu.

Jürgen Ligi oli Viksi sõnul Reformierakonna juhatuses ainus rahandusministri kandidaat. Ligi ametisse nimetamine selgub lähima paari tunni jooksul ehk pärast seda, kui tema kandidatuuri on heaks kiitnud president Toomas Hendrik Ilves.

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ütles, et Ligi on juba aastaid olnud üks võtmeisikutest riigi rahandusküsimustega tegelemisel.

«Ta on riigikogu rahanduskomisjoni esimees, ta on kõiki neid lisaeelarveid ja kärpimisi menetlenud ning olnud nende juures,» lisas Michal. «Pealegi on tal rahanduse valdkonnast sügavad teadmised, ta on riigirahanduse valdkonna üks tunnustatumaid inimesi Eestis.»

Michali sõnul rääkis Ligi kasuks ka asjaolu, et tal on olemas parlamendikogemus. «Eriti praeguses keerulises olukorras ja vähemusvalitsuses tuleb kasuks parlamendikogemus, et kuidas eelnõudele toetust leida,» märkis ta.

Veri sõnul IRLil Ligi kandidatuuri vastu midagi pole, sest rahandusministri koht pidi jääma Reformierakonnale ja sinna isiku leidmisse pole tema sõnul teistel erakondadel kombeks sekkuda.

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi juhib praegu riigikogu rahanduskomisjoni, IRLi esimees Mart Laar on ühtlasi partei riigikogu fraktsiooni esimees.

Jürgen Ligi asemel läheb riigikokku asendusliige Ülle Rajasalu, kes on varem töötanud Pirita linnaosa vanemana ja on praegu keskkonnaministri nõunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles