Tõenäolisemad ministrikandidaadid on Ligi ja Vaher

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher.
Ken-Marti Vaher. Foto: Peeter Langovits

Poliitringkondades täna ägedalt spekuleeritud uute ministrikandidaatidena tõusevad teistest kõige tõenäolisema rahandusministri kandidaadina esile Jürgen Ligi ning siseministri kandidaadina Ken-Marti Vaher.

Riigikogu liige ning Reformierakonna aseesimees Ligi on oravapartei raudvara, kes sagedasti esineb partei nimel meedias ning annab kommentaare väga erinevatel teemadel. Ligi oli aastatel 2005-2007 kaitseminister.

Ligi on samas tuntud ka väga ägedate sõnavõttudega ning ta võib teinekord oma ründava stiiliga ületada hea maitse piiri, kuid on samas äärmiselt jõuline väitleja.

Teiste võimalike kandidaatidena on spekuleeritud ka näiteks kunagise majandusministri Meelis Atoneni naasmist poliitikasse ning peaministri nõunikuna töötavat Aare Järvanit. Järvanist teeb tugeva kandidaadi ka asjaolu, et ta töötas aastatel 1999-2006 rahandusministeeriumi kantslerina.

Reformierakonna juhatus koguneb homme kell 11 ning suure tõenäosusega valitakse siis juba välja ka rahandusministri kandidaat.

IRLi kätte mineva siseministri postile on aga kõige tõenäolisem kandidaat omaaegne justiitsminister ning praegune riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher.

Teiste võimalike kandidaatidena on üles kerkinud ka omaaegne siseminister Tarmo Loodus ning riigikogulane ja koalitsiooniläbirääkimistel kaasa löönud Urmas Reinsalu.

IRLi juhid kogunevad homme ning suure tõenäosusega valivad kandidaadi, kes läheb esitamisele partei volikogule. Erakonna volikogu võib erakorraliselt kokku tulla juba selle nädala teisel poolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles