Ansip: jääb vähemusvalitsus ja uued ministrid selguvad homme

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansipi sõnul jätkab Reformierakonna ja IRLi võimuliit vähemusvalitsusena ning juba homme peaksid selguma kahest parteist uued ministrid, kes võtavad üle rahandusministeeriumi ja siseministeeriumi juhtimise.

«Me jätkame vähemusvalitsusena ja juba homme saab teada uute ministrite nimed,» ütles Ansip Raadio 4 otsesaates. Ta lisas, et kandidaatide valimisega veel tegeletakse ning märkis, et need läbirääkimised on alles algusjärgus.

Ansipi sõnul oli tema senine lootus, et Rahvaliit ikkagi tuleb koalitsiooni ja partei täidab siis ka vabad ministritoolid. Samuti lausus ta, et tal on kahju, et Rahvaliidu ja IRLi volikogud ei toetanud uue koalitsiooni sündi.

Sotside lahkumise järel jäid valitsuses vabaks rahandusministri, siseministri ja rahvastikuministri koht. Postimees.ee andmetel on plaanis rahvastikuministri koht kaotada ning Reformierakond eelistab rahandusministri kohta. Siseministri oma jääks sellisel juhul IRLi täita.

Ansip märkis veel raadiosaates, et vähemusvalitsus nõuab riigikogus enamuse toetuse saamiseks rohkem läbirääkimisi valitsuses mitteolevate erakondadega, kuid tõdes samas, et vähemusvalitsus pole Eestis enneolematu ning tõi näiteks ka Norra riigi, kus juba 50 aastat on võimul vähemusvalitsused.

Ansip rõhutas veel kord, et pensione tema juhitav valitsus alandama ei hakka. Samuti kaitses ta käibemaksu tõstmist tulumaksu asemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles