Reformierakondlane: Ammas peaks häbenema

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Ammas.
Andres Ammas. Foto: Lauri Kulpsoo.

Reformierakondlasest riigikogu liikme Lauri Luige sõnul peaks tekkivat uut võimuliitu teravalt kritiseerinud IRLi liige Andres Ammas oma sõnade pärast häbi tundma.


«Muidu on elu ilus, kuid seda solgivad kibedad inimesed, kes tahavad teistele halba. Seda segavad tegelased, kes raiskavad aega teiste mõnitamise ning sopaloopimise peale. Seda pidurdavad need, kes eneseupitamise nimel ei vali vahendeid,» kommenteeris Luik oma blogis.

«Mind teeb ääretult nukraks koolipapa Andrese möödunudnädalane avaldus, kus ta nimetab minu erakonda ning seeläbi ka meie toetajaid «täielikuks p***ks» /.../. Andres, need read oleksid sul pidanud kirjutamata jääma, nagu Peegel soovitas,» leidis reformierakondlane.

«Häbi Sul olgu, Andres. Ma olen sind alati austanud, kuid nähes, kuidas sa sülitad näkku ligi kolmandikule Eesti valijatest, kes on oma hääle usaldanud meie erakonna esindada, on mul raske oma silme ees ette kujutada sama inimest.»

Tema sõnul nõuab Haapsalu gümnaasiumi direktorilt selliste sõnade väljaütlemine julgust ja jultumust.

«Mina ei taha, et minu lapsed hakkaksid tulevikus teisi inimesi sedasi sõimama nagu sina, Andres, seda teed. Seetõttu ei saa ma kindlasti neid sellise koolijuhi kätesse usaldada. Ei soovita ka kellelegi teisele, kes tahab, et nende lastest kasvaksid sirge seljaga ja head inimesed.»

Luik ütles, et on üllatunud, et Ammas sellisel kombel asjadele reageeris. «Usun endiselt, et sa pole paha mees ning suust välja purskunud sõnad olid meeltesegadusest või millestki muust kontrollimatust. Loodan, et sa tunnistad oma viga ja palud vabandust.»

Ammas on pääsenud viimastel päevadel peamiselt Läänemaa meediasse mõtteavaldustega, et IRL ei tohiks minna Rahvaliiduga ühte koalitsiooni.

«Rahvaliidu juhid ei ole ennast siiamaani vastutustundlike ja korralike inimestena näidanud ja nad on kahjustanud oma erakonna mainet. Seetõttu ei peaks Rahvaliitu koalitsiooni kaasama,» on IRLi volikogu liige Andres Ammas näiteks öelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles