Tammsaar: käibemaksutõus kütab Rahvaliidus kirgi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Rahvaliidu juhatuse liige Tiit Tammsaar ei ole kindel, mida erakonna volikogu täna võimuliitu mineku osas otsustab, kuna tõsine arutelu käib mitmete murepunktide üle, millest üks teravamaid on käibemaksutõus.


«Ausalt öeldes, mina küll ei julge täna öelda, millise resultaadiga lõpeb volinike koosolek, sest meil siselistis ja erakonnas käib tõsine arutelu,» rääkis Tammsaar «Terevisioonile» antud intervjuus, vahendab ERR Uudised.

«Mina olen kahtlemata selle poolt, et tulumaksumäära tõsta,» ütles Tammsaar, lisades, et on isiklikult käibemaksutõusu vastu ja pooldab ka tulumaksuvaba määra kergitamist.

Tema sõnul ajavad IRLi esimehe Mart Laari viimaste päevade väljaütlemised ajavad Rahvaliidul harja punaseks.

«Meile tehti ju ettepanek koalitsioonileppega liitumiseks ja nüüd viimasel hetkel hakatakse igasuguseid epiteete viskama,» ütles ta, lisades, et koalitsioonileppe sõlmimiseks on see nädal äärmiselt ebamugav.

Tema hinnangul võiks pühapäevaste europarlamendi valimiste valguses koalitsioonileppe sõlmimise edasi lükata, näiteks järgmisesse nädalasse.

«Niigi on kired üleval, niigi iga erakond püüab oma mantraid veel ja veelkord inimestele selgeks teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles