Ammase arvamus põhjustas Haapsalu volikogus tormi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Ammas.
Andres Ammas. Foto: Lauri Kulpsoo.

Haapsalu linnavolikogus oli eile paras keeristorm, kui Mati Seppi nõudis Reformierakonna fraktsiooni nimel, et IRLi liige Andres Ammas vabandaks nende ees möödunud nädalal Lääne Elus ilmunud solvangu pärast.


Volikogu istung polnud veel ametlikult alanud, kui Reformierakonna fraktsiooni juht Mati Seppi marssis kõnepulti ja teatas, et on hämmingus Haapsalu gümnaasiumi direktori ja Isamaaliidu endise peasekretäri Andres Ammase artikli üle, kirjutas

Lääne Elu

.

«Tegemist pole mitte üksnes Reformierakonna liikmete, vaid ka erakonna valijate solvamisega. Me nõuame Andres Ammaselt selgitust ja vabandust,» ütles Seppi.

Kõnealune arvamusartikkel «Toompeal toimuv läheb üle piiri» ilmus eelmise laupäeva Lääne Elus. Ammas kritiseeris seal valitsusliitu, sealhulgas oma erakonda, kes asus reanimeerima varjusurmas Rahvaliitu. Reformierakonna kirjeldamiseks kasutas Ammas võtet, mille puhul moodustavad sõnade esitähed iseseisva tähenduse.

Muuhulgas kirjutas Ammas, et juba ainuüksi jutt IRLi ühisosast Villu Reiljani, Tarmo Männi ja Endel-Haljand Susi Rahvaliiduga on eemaletõukav ja jälk.

Ammas ütles volikogus, et on oma artikli eest ainult kiita saanud ja on valmis ka edaspidi kõigiga rääkima, miks ta ennast sel viisil väljendas, ja on valmis suhtlema ka Reformierakonna valijatega. «Täna olen ma veel rohkem veendunud artikli sisu õigsuses ega kahetse seda,» ütles Ammas. Selle peale marssis kogu Reformierakonna fraktsioon volikogu saalist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles