Populaarseimate parteide kohta hoiavad Keskerakond ja SDE

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Rahvusringhäälingu tellitud TNS Emori uuringu kohaselt juhivad parteide populaarsustabelit Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE), kelle toetus on võrdselt 26 protsenti.

Opositsiooniparteidele järgnevad Reformierakond 24 ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) 15-protsendilise toetusega.

Aprilliga võrreldes ei ole reitingutes suuri muudatusi toimunud: SDE ja Reformierakond on kaotanud ühe ning Keskerakond ja IRL juurde saanud kahe protsendipunkti võrra toetust.

TNS Emori uuringuekspert Aivar Voog ütles ERRi raadiouudistele, et Reformierakonna kunagisi tegemisi kajastati aprilli lõpus ja mai esimeses pooles negatiivses värvingus.

Samas on tema sõnul Tallinnas venekeelsele elanikkonnale suutnud silma paista Keskerakond, kes on muidu olnud viimasel ajal meedia tähelepanu alt väljas. Tema sõnul kajastuvad reitingus emotsioone mõjutavad ettevõtmised nagu näiteks Lasnamäe kiriku kellatorni avamine. «Leida midagi, mis oleks eestlastele nii oluline ja mida saaks seostada ühe erakonnaga, oleks väga raske,» ütles Voog.

TNS Emor esitab erakondade toetuse nende vastajate põhjal, kel on erakondlik eelistus olemas. Neid inimesi, kes ei osanud eelistada ühtki parteid, oli viimases küsitluses 40 protsenti.

Erakondade igakuise populaarsusuuringu käigus küsitles uuringufirma 24. aprillist 15. maini 883 valimisealist kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles