Toobal: koalitsioonikõnelustest pole juttu olnud

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali sõnul kutsus erakond kõiki parlamendiparteisid ühise laua taha selleks, et Rahvusliku Ühtsuse Valitsuse ideed arutada ning jutud koalitsioonikõneluste alustamisest, on meedia poolne sündmustest ette ruttamine.

«Kutsusime kõiki riigikogus esindatud erakondi ümarlauale, et arutada Keskerakonna ettepanekut laiapõhjalise kriisikoalitsiooni moodustamiseks. Meie üleskutsele on positiivselt vastanud sotsiaaldemokraadid ja Rahvaliit, kuid mingitest ametlikest koalitsioonikõnelustest ei ole me kunagi rääkinud,» vahendas Keskerakonna pressiesindaja peasekretär Toobali sõnu.

«Rahvaliidu peasekretär Tarvo Sarmet teatas oma vastuses, et Rahvaliit tunnustab Keskerakonna koostöösoovi ja erakonda esindavad kokkukutsutud kohtumisel aseesimees Kajar Lember ning Tarvo Sarmet ise. Ka sotside peasekretär Randel Länts kinnitas, et SDE tuleb Keskerakonna algatatud ideed arutama,» lisas Toobal.

«Seetõttu on natuke kummastav meediast lugeda Nestori ja Lemberi ründavaid avaldusi, millega omistatakse Keskerakonnale väiteid, mida me pole esitanud ning püütakse kogu ideed täiesti alusetult politiseerida,» märkis Toobal.

«Keskerakond näeb Rahvusliku Ühtsuse Valitsust kui pääseteed olukorrast, kus kriisi ületada aitavate otsuste langetamine viibib erakondade omavaheliste vastuolude tõttu. Tegemist on 100 protsenti siira algatusega, mille on tinginud mure Eesti riigi tuleviku pärast, mitte erakonna soov poliitilisi plusspunkte teenida,» lõpetas Toobal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles