Vakra kandideerib sotside seas Nõmmel

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra (paremal) sõnul suudab tema koos Deniss Boroditšiga tuua sotside ridadesse linnajuhtimise kogemust.
Rainer Vakra (paremal) sõnul suudab tema koos Deniss Boroditšiga tuua sotside ridadesse linnajuhtimise kogemust. Foto: Peeter Langovits

Paari kuu eest riigikogu tasandil koostööleppe sõlminud sotsiaaldemokraatide ja demokraatide ühenduse ühistöö sügisestel kohalikel valimistel jääb Tallinnas ahtakeseks, kuna kindlalt on otsustanud sotside nimekirjas Nõmmel kandideerida vaid Rainer Vakra.

Veel umbes paarkümmend demokraatide ühenduse noorliiget, kelle kodukeeleks on vene keel, astuvad valimistel üles sotside nimekirjas. Ühenduse juhatuse liige Ain Seppik pole veel otsustanud, kas ta valimistel üldse kandideerib, kuid kui seda siiski teeb, siis pigem Reformierakonna nimekirjas. «Olen liberaal ja jään selleks, kuid kandideerimisotsust veel pole, sest see pole minu jaoks sugugi elu küsimus,» ütles Seppik.

Deniss Boroditš pole samuti veel otsust langetanud. Valikutes on nii sotsid kui ka Reformierakond. Vakra ütles, et tema on otsustanud pealinnas sotsidele appi minna. «Üldiselt on nii, et kui keegi üldse suudab Eestis midagigi muuta ja teistsugust poliitikat pakkuda, siis on need sotsiaaldemokraadid,» ütles Vakra.

Ta lisas, et kui sotsidele on ette heidetud linnajuhtimise kogemuse puudumist, siis tema ja loodetavasti ka Boroditš suudavad seda tühimikku täita. «Oleme näinud linnajuhtimist seestpoolt, meil on kogemused ja selge arusaam, mida tuleks Tallinnas teisiti teha, ja me teame ka, kuidas seda teha,» sõnas Vakra.

Koostöö kahe jõu vahel oleks olnud kindlasti hoogsam, kui sotsid oleksid pakkunud linnapeakandidaadi kohta kas Vakrale või Boroditšile. Seda aga ei juhtunud ja sotside Tallinna linnapea kandidaat on Andres Anvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles