Palo büroo segased ajad

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvastikuminister Urve Palo pärast ametist vabastamist.
Rahvastikuminister Urve Palo pärast ametist vabastamist. Foto: Toomas Huik

Rahvastikuministri büroos on segased ajad, 16st ministribüroost palka saanud inimesest neljal  tuli päevapealt töölt lahkuda, kuus ametnikku aga vormistati koosseisuväliste nõunikena üheks kuuks tööle.


Rahvastikuministri volituste lõppemise tõttu vabastatakse teenistusest ministri nõunik-büroo juhataja Keit Fomotškin, nõunikud Kairit Pihlak, Olga Šlõk ja koosseisuväline nõunik Inge Lukme, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Töölt lahkuvatele poliitilistele nõunikele lahkumishüvitist ei maksta.

Kuus nõunikku võetakse üheks kuuks teenistusse koosseisuväliste ametnikena, et lõpetada pooleliolevad asjad ja valmistada ette ülesannete üle andmine.

«See on ajutine lahendus, kuni otsuste tegemiseni,» sõnas Liina Lepik valitsuse kommunikatsioonibüroost. Büroo juhataja koha võtab kuuks enda kanda Eva-Maria Asari.

Kaks toetavat ametnikku (referent ja sekretär) on teenistusse võetud määramata ajaks ning jäävad hetkel ka teenistusse. Ministri referent ja sekretär-asjaajaja võetakse määramata ajaks teenistusse.

Rahvastikuminister Urve Palole maksab riik hüvitist kuue kuu ametipalga ulatuses ehk ligi 300 000 krooni. Sellele lisandub kasutamata puhkuse hüvitis.

Selle nädala alguses kinnitas Palo Postimees.ee'le, et kui rahvastikuministri ametikoha kaotamine aitaks aastas kokku hoida alla miljoni krooni. «Sääst oleks ainult ministri palk,» sõnas ta.

Ta lisas, et seegi kokkuhoid pole kindel, kuna kolme tema valdkonna teemaga tegelemist tuleb riigil jätkata ning selleks on vaja osakonnajuhata tasemel ametnikke. «Tekitatakse kolm kohta, natukene madalamapalgalist ja kulub ikka rohkem kui mina üksi,» selgitas ta.

Palo kinnitusel nende büroo hallatavaid projekte ei lõpetata, kuna neid finantseeritakse ka teiste ministeeriumide eelarvest.

Küsimusele, mida ta lahkumise korral edasi teeb, vastas Palo esmaspäeval: «Eks elu näitab, mul on teed erasektorisse lahti, ma vähemalt arvan nii, aga kõigepealt puhkan». Rahvastikuministri kinnitusel ei soovi ta poliitikast lahkuda.

«Mulle meeldib poliitikas, on palju mõtteid ja tahtmist edasi teha, ka kahed valimised on tulemas, nii et sooviksin jääda poliitikaga seotuks,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles