Mart Laar: meil ei ole Reformiga hõõrumisi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar Stenbocki majja sisenemas.
Mart Laar Stenbocki majja sisenemas. Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimehe Mart Laari kinnitusel ei ole erakonnal tekkinud lisaeelarve menetlusega seoses Reformierakonnaga mingeid hõõrumisi.


«Meil ei ole mingeid hõõrumisi, ka Reformierakond on seisukohal, et teine lisaeelarve oleks pidanud olema tegelikult suurem,» ütles Laar ERR Uudistele enne õhtuse valitsuskabineti istungi algust.

Laar kinnitas, et äsja vähemusvalitsuse moodustanud erakonnad soovivad parandada teise lisaeelarvega riigieelarve positsiooni kokku vähemalt 6 miljardi krooni võrra ning täna riigikogu menetlusse antud 3,4 miljardi kroonine lisaeelarve annab vähemalt võimaluse seda protsessi alustada.

Laar avaldas lootust, et kolmandat negatiivset lisaeelarvet tänavu ei tule.

«Tahaks loota, et meil jätkub jõudu ja tahtmist need muudatused ikka praegu ära teha, et mitte hakata jälle kahe kuu pärast pihta,» kinnitas ta.

Laari sõnul on praegusel valitsusel võimalikult kiiresti vaja saavutada riigikogu enamuse toetus, milleks üks võimalus on uus koalitsioon Rahvaliiduga, kuid ei saa välistada ka toetatud vähemusvalitsusena jätkamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles